Menu

Fent El Gamba | Lunes, 29 Abril 2019 12:11

Parlem al grup de música montcader X-Fanekaes

Parlem al grup de música montcader X-Fanekaes

El grup de música X-Fanekaes va gravar el mes de març dos nos singles, "Drassanes" i "Lluitadores", en Fent el Gamba parlem amb ells per a conéixer-los una mica més d'ells i la seua música.

 - D'on va sorgir la idea de la formació del grup i amb quin objectiu?  

El grup es va començar a gestar-se en l'hivern de 2013, entre cerveses i divagant a una cerveseria irlandès que hi ha a Montcada que es diu Antull on treballava “Moro”, el nostre ex cantant que fa poques dates va sortir del grup, i jo divagant que mai havíem tocat junts i ens feia il·lusió començar un projecte junts, el que va començar una mica com a broma al final s´ha convertit en un projecte que hi ha crescut i molt i s´ha fet algo seriós.

L'objectiu està molt clar i molt marcat, tocar, tocar i tocar sempre amb la intenció de gaudir amb el que fem, conèixer gent, interactuar amb el públic dalt i baix de l'escenari, creixer com a músics i com a grup, els concerts també et donen l'opció de viatjar i obrir la ment, no som dels que anem a un concert o festival entrem a un camerino i allà, si no que ens agrada gaudir també del que succeeix en cada concert o festival ja que som amants i consumidors de musica i de concerts, per descomptat que arribar a quanta més gent millor i que la gent puga gaudir amb el que fem i proposem. 

- i el nom? X-Fanekaes? 

Va sorgir com una cosa molt natural i espontania, voliem que el nom estigués en consonància amb el nostre dia a dia, relacionat amb la nostra forma de viure i de pensar, tenia a veure amb les nostres arrels, les nostres tradicions, venim de l'horta nord i qualsevol nosaltres ha viscut reacionado amb l'horta i els camps i és on va sorgir la paraula fanecada, la X és una cosa indefinit i és per això que defidimos fos part del nom com una cosa ni mesurable ni quantificable si no com una cosa indefinit com pretén la banda.

- Quins sou els components de la banda? 

  • Veu i Crits:  Hector Martí//
  • Baix: Sergi Muñoz  "Míster" //
  • Guitarra i veus: Franvi//
  • Violí: Marta Margaix //
  • Acordió: Juanfran Cortés //
  • Guitarra i veus: Paco Pérez Molins//
  • Whistle, Buzouki: Alvaro Galán //

- Com descriuríeu el vostre gènere musical, i a què us referiu amb el terme “punk-folk d´arrell valencià ” ?  

Una autèntica amalgama de sons i de ritmes en perfecte maridatge, una muntanya rusa musical una barreja que sempre des del folk combina de forma perfecta amb altres estils com el balkan, el punk, i l´ska. El grup combina instruments folk com l´acordió, el violí, el bouzuki i el whistles amb la potència del punk i mitjançant la nostra manera d'entendre la música i particular toc des de l'arrel mediterrani és el que ens dóna aquesta referència de Punkfolk d´arrel.-

Quina ha sigut la vostra trajectòria musical?  

Gravem les nostres 2 primeres cançons d´estudi, sota la direcció d´Andrés Galván al Illogical Estudi, cançons que són publicades en descarrega lliure a internet: “Morraia” i “Innocència Morta”

L´any següent al febrer del 2015, de nou tornem a l´estudi on gravem el nostre primer EP, ‘X-VERSIONAES’ és un petit homenatge a algunes de les principals referències musicals del grup.  Són 5 temes versionats en la part instrumental però amb lletres pròpies i en valencià que ens dóna l´opció de donar a conèixer la nostra música i defineix l´estil Faneker-

Després d´un any de trobades. concerts, festivals el grup dóna una pas endavant l´any 2016, decidim ficar en marxa una nova aventura amb la gravació del nostre primer disc, "Sexe,Cassalla i Punkfolk" compost per 9 cançons, 7 noves cançons de collita propia més les dues cançons que ja vam gravar al seu dia. Aquest disc ens va a permetre fer un salt dins del panorama musical valencià . Per a la gravació continuarem confiant amb la màgia d´Andrés Galván al Illogical Estudi.  

Aquest 2019 després d´alguns canvis importants al grups després la eixida d´alguns companys el grup, Aquest hivern el grup torma a entrar a l´estudi i grava 2 noves cançons baix la tutela aquesta volta d´Antoni Laguna.

- On teniu pensat actuar pròximament, algun festival d'estiu?  

Estarem al Feslloc al Juliol i també al Poborina Folk al Juny com a plats forts de l´estiu,tenim moltes més dates tancades que anirem confirmant a poc a poc però que encara no podem fer públiques.

- Feu música en valencià, en quina situació creieu es troba actualment la música en valencià?  

La nostra música està en bon estat i bona forma encara que sempre amb marge de millora , el nivell dels grups i el ventall d´estils i sonoritats cada volta és més ampli i això sempre és positiu perquè cada vegada s´aplega a més pública, també ens sembla positiva la posada en marxa de la Fira Valenciana de la música Fira trovam per posar en valor la nostra música i crear sinergies. Cal fer un pas més posant en valor a les nostres dones als escenaris i reivindicar cada volta més la presència de les dones als escenaris que encara estem junt d´aconseguir la paritat als escenaris.

- Què s'ha de fer per a estendre i consolidar la música en la nostra llengua?

Continuar apostant fermament per la nostra música des de les institucions, obrir el ventall a nous grups, nous estils des dels promotors tant públics com privats, dotar de millors condicions als músics perquè puguen viure de la música. Creiem que també ha sigut important i positiu l´obertura de nou dels mitjans de comunicació com la ràdio i tv pública al nostre país per a aplegar cada volta a més públic.

- Quins nous projectes teniu pendents de realitzar?  

Acabem de publicar 2 noves dues cançons i nou videoclip "Drassanes" i "Lluitadores" , el nou projecte és gravar noves cançons abans d´acabar l´any per publicar molt possiblement nou disc, tenim moltes idees i ja estem en plena feina i produint nous temes, tenim moltes idees i molt fresques per a continuar fent noves cançons

Gravem les nostres 2 primeres cançons d´estudi, sota la direcció d´Andrés Galván al Illogical Estudi, cançons que són publicades en descarrega lliure a internet: “Morraia” i “Innocència Morta”

L´any següent al febrer del 2015, de nou tornem a l´estudi on gravem el nostre primer EP, ‘X-VERSIONAES’ és un petit homenatge a algunes de les principals referències musicals del grup. Són 5 temes versionats en la part instrumental però amb lletres pròpies i en valencià que ens dóna l´opció de donar a conèixer la nostra música i defineix l´estil Faneker.

Després d´un any de trobades. concerts, festivals el grup dóna una pas endavant l´any 2016, decidim ficar en marxa una nova aventura amb la gravació del nostre primer disc, "Sexe,Cassalla i Punkfolk" compost per 9 cançons, 7 noves cançons de collita propia més les dues cançons que ja vam gravar al seu dia. Aquest disc ens va a permetre fer un salt dins del panorama musical valencià . Per a la gravació continuarem confiant amb la màgia d´Andrés Galván al Illogical Estudi.  

Aquest 2019 després d´alguns canvis importants al grups després la eixida d´alguns companys el grup, Aquest hivern el grup torma a entrar a l´estudi i grava 2 noves cançons baix la tutela aquesta volta d´Antoni Laguna (Mafalta) als LR Estudios "Drassanes" i "Lluitadores" i la gravació d´un nou videoclip del tema Drassanes..

 

Escolta açí "Drassanes": Escolta açí "LLuitadores":

Vídeo

Comentarios

volver arriba