Menu

Fent El Gamba | Sábado, 04 Mayo 2019 12:30

El festival d'arquitectura Open House València pren la Plaça de l'Ajuntament

El festival d'arquitectura Open House València pren la Plaça de l'Ajuntament

La capital del Túria s'ha afegit al moviment de grans ciutats que celebren, anualment, el redescobriment de l'arquitectura que atresoren. L'Open House se celebra per primera vegada a València, fins al diumenge 5 de maig. I amb motiu d'este festival, durant 48 hores la ciutadania podrà visitar uns 50 edificis, que obriran les seues portes per a apropar a tot el món, de forma didàctica, la seua singularitat. Paral·lelament a esta proposta, que ofereix itineraris i guies per a gaudir també del paisatge i l'art urbà, a la plaça de l'Ajuntament es desenvoluparan activitats per a impulsar noves formes de contemplar i habitar la ciutat.

L'Ajuntament de València ha col·laborat amb esta iniciativa impulsada per l'Acadèmia Europea del Paisatge Urbà (AEPU) dins del moviment global de l'Open House Worldwide Family, un conjunt de més de 40 grans i mitjanes ciutats que des de 1992 creix al llarg de tot el món per a mostrar el patrimoni edificat. D'esta manera, València s'ha sumat a la iniciativa que ja s'ha dut a terme en altres ciutats espanyoles com Madrid, Barcelona i Bilbao.

Entre els edificis oberts al públic hi ha la Llotja, l'antiga Fàbrica de Tabacs, el Mercat Central i el de Colón, així com altres espais municipals i altres exemples d'obra civil, palaus, esglésies i habitatges. Els itineraris organitzats preveuen, entre altres, un redescobriment de la València republicana, el Jardí del Túria, els Poblats Marítims, l'art urbà del barri del Carme i la muralla islàmica. Pel que fa a les activitats que se celebraran, a partir d'esta vesprada, a la plaça de l'Ajuntament, cal destacar que la programació inclou debats, actuacions, tallers infantils i concerts.

Joan Ribó ha expressat la seua confiança en el «bon acolliment» que esta convocatòria tindrà entre veïns i visitants, «com ho han tingut recents experiències, celebrades a l'Ajuntament, els successius festivals de Cabanyal Obert, les rutes de la Memòria Històrica o les visites guiades professionals que organitza regularment el Col·legi d'Arquitectes».

L'alcalde, que també ha recordat «els centenars de milers de visitants que hem rebut en esta casa des de la primavera de 2015», ha explicat «que la ciutadania ha celebrat el descobriment de la seua casa consistorial i la política de portes obertes». Per això, «l'Ajuntament s'inclou com un dels atractius més de la primera edició de la Open House València perquè, com altres desenes més d'edificis, places i jardins de la ciutat cada any, siguen visitats, interpretats i, en definitiva, gaudits com a referents d'art i d'història, per milers de persones de qualsevol edat, condició i origen», ha conclòs la primera autoritat municipal.

Amb motiu d'esta convocatòria es destina per a ús de vianants la plaça de l'Ajuntament, on el trànsit estarà restringit en el tram comprés entre el carrer de les Barques i de la Sang (l'espai on es planta el monument principal en Falles), amb el conseqüent desviament de les línies de l'Empresa Municipal de Transport (EMT) afectades.

Fotos: Open House Valencia

 

Comentarios

volver arriba