Menu

Fent El Gamba | Miércoles, 29 Enero 2020 18:23

Entrevista a "TARDOR": “els himnes els fa la gent si se'ls apropia”

Entrevista a "TARDOR": “els himnes els fa la gent si se'ls apropia”

Parlem amb Cesc Domènech, bateria del grup valencià Tardor, coneguts en el món de l'esport pel seu tema "És això el que ens fa grans" en homenatge al centenari del València CF, amb motiu del llançament del seu nou àlbum, i ja en van quatre, "El mal pas".

En este podcast parlem del nou disc que presenta Tardor, "el mal pas" pel que faran un concert de presentació el pròxim 21 de febrer a la sala Moon de València, però també repassem la trajectòria d'este grup valencià i valencianista en el futbol, i que a més canta en valencià, així com de la indústria musical i, per descomptat, de l'actualitat xe.

El mal pas

El mal pas és el nou disc de tardor, que ja varen presentar en novembre 2019 en el concert de cloenda de Patraix, on cantaren per primera volta "digne de recordar":

El Mal pas pren el seu nom d'una platja de Benidorm i es compon d'11 cançons "amb influències de pop-rock més clàssiques però sense pedre l'essència de tardor". 

El darrer vídeo que han tret del seu nou treball ha sigut "tens una alegria contagiosa

El mal pas, com el seu anterior LP "Patraix", ha estat produït pel segell Primavera d'hivern, un projecte també de tardor per autoeditar-se  “segons ens vam clavar en el món de la música teníem ganes de tindre el control respecte a les nostres edicions i el que fèiem" però ara també produïxen altres propostes:

Trajectòria

La trajectòria musical de tardor amb els seus tres primers àlbums: Revolució de l'esta latent, una ciutat invisible i Patraix, curiosament segueix quasi al peu de la lletra la trajectòria vital del seus components i en gran part de tota la seua generació.

En les nostres lletres molta gent és sent identificada perquè no deixa de ser una història que pot haver viscut qualsevol jove en el temps en els que ens movem; gent molt preparada que li enganxa una crisi, no troba treball, no podem accedir a la vivenda i tot això com va desembocant en les persones que som ara”.

En valencià 

Tardor a diferència d'altres grups que canten en valencià no fa necessàriament un ús polític de la llengua, simplement és la seua ferramenta de faena:

Nosaltres no perseguim cap posicionament politic, fem música en valencià perqué és la nostra llengua materna

València CF

Tots els components de Tardor són valencianistes i varen voler oferir un homenatge al seu club amb motiu del centenari amb la cançó "És això el que ens fa grans", amb la que han tingut la seua màxima repercussió.

haguérem esperat un gràcies del club…Ens quedem en l’acollida de la gent que volia una cançó en valencià, que fos més emotiva

 Parlant de l'actualitat valencianista Cesc ens conten que a poc a poc han recuperat la il.lusió amb l'equip 

“estem començant a tornar a vore eixa garra del València de Benitez, i m’agrada molt que part d’eixe bloc estiga fet per jugadors valencians o que ja porten molts anys en el VCF. Crec que el València s’ha fet gran quan ha creat ell les grans estreles”.

“Si Rodrigo es vol anar que s’en vaja, jo vull jugadors que estiguen en el club amor, independentment de qui estiga d'entrenador, de president, de com es faça la gestió esportiva o no

 

Playlist spotify;

Vídeo

Comentarios

volver arriba