Menu

Fent El Gamba | Martes, 03 Marzo 2020 16:41

D'on vénen les falles?

D'on vénen les falles?

El Saló de Cristall de l'Ajuntament de València ha acollit la presentació del vídeo D’on vénen els Falles?, elaborat per la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació amb motiu de les Falles. 

La presentació del vídeo ha estat presidida pel regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, acompanyat per la regidora de Govern interior, Luisa Notario, i la Diputada de Cultura, Dolors Gimeno, i ha comptat amb la presència de les Falleres Majors de València, Consuelo Llobell i Carla García, al capdavant de les seues respectives corts d'honor.

 «Esta és la cinquena vegada que el lèxic de les Falles protagonitza un audiovisual que és presentat en l’Ajuntament. A més esta vegada hem de celebrar que el guió ha sigut encarregat a l'historiador Vicent Baydal, recentment nomenat Cronista Oficial de la Ciutat», ha afirmat el regidor Carlos Galiana després de la projecció del vídeo, de tot just dos minuts de duració, «pensat per a ser distribuït per xarxes socials i missatgeria instantània», com ha destacat la diputada Dolors Gimeno, qui ha afegit que «pretén mostrar en menys d'una quarantena de paraules la riquesa de les nostres Falles».

 El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana,  ha destacat que «este audiovisual fa una síntesi de l'origen i l'evolució de les Falles fins al dia de hui i ens ofereix d'una manera sintètica i atractiva paraules, emocions i passió per la festa. Des de l'Ajuntament ens sentim orgullosos que la festa més popular i multitudinària de València estiga present i siga protagonista d'iniciatives com esta, que ens recorden el seu lèxic particular com a part del nostre patrimoni cultural».

La diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, ha ressaltat que «D’on vénen les Falles? és un treball de qualitat amb un objectiu clar: continuar el treball de normalització de l'ús del valencià en tots els àmbits de la nostra vida, també en el món de la festa, perquè el valencià és una llengua de carrer i d'escola, de treball i de festa, de cultura i d'amistat. És una llengua de la qual ens sentim orgullosos , que ens permet comunicar-nos en qualsevol situació i que mira al món en igualtat de condicions».

Del guió d'este vídeo s'ha encarregat el recentment nomenat Cronista Oficial de la Ciutat, Vicent Baydal, que ha assistit a la presentació d'un treball audiovisual i artístic realitzat per l'estudi de disseny Granissat per a «explicar l'origen d'una festa que cada any es fa més gran, que la UNESCO ha considerat Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Una festa que naix i mor en uns pocs dies però darrere de la qual està el treball i la il·lusió de molts milers de persones».

 

Vídeo

Una producció de Granissat Estudi

Comentarios

volver arriba