Menu

Fent El Gamba | Martes, 04 Agosto 2020 12:58

Sagunt a Escena inaugura l'edició 2020

Sagunt a Escena inaugura l'edició 2020

Sagunt a Escena inaugura a seua XXXVII edició de l’any 2020 amb dos espectacles gratuïts del molt diferent caràcter.

El dimarts 4 d'agost a les 20 hores a la Glorieta el grup teatral La fam presentarà el seu treball “The Wolves” un espectacle amb música en directe on quatre brokers de Wall Street  recorren els carrers a ritme de  funky i on exerciran una peculiar jornada . El virtuosisme dels xanquers, els moviments coreogràfics i es accions a ritme de bateria composen un espectacle de carrer  que convertirà l’espectador en la seua millor presa.

Continua esta jornada inaugural amb l’actuació a les 21.30 hores a la Pujada al castell del pianista Jorge Tabarés amb un concert que pretén retre homenatge a una de les pianistes més importants del segle XX, Alicia de Larrocha i al mateix temps presentar el CD Tribute to Alicia –publicat per KNS Classical- junt amb una obra inèdita de la mateixa Alicia. El concert inclou també un cicle de cançons sobre poemes de Rubén Dario compost per a esta actuació a Sagunt a Escena per Jorge Tabarés e interpretat per Cristina Laia.

Dimecres 5 d'agost

 

Comencen les actuacions al teatre Romà amb un espectacle inèdit que s'estrena amb caràcter absolut. Es tracta de l'obra 'InCovidsació en Do Major', un espectacle creat per Sol Picó amb Jesús Salvador 'Chapi'.

 

Després de la sinergia que es va establir en el seu últim treball, la producció de l'IVC 'Animal de séquia', la ballarina Sol Picó i Jesús Salvador 'Chapi' s'uneixen de nou per a crear 'InCovidsació en Do Major' un espectacle de dansa en què la improvisació, la repetició, el minimalisme i el concepte víric de la situació actual, així com la tendresa amb els nostres majors, el retrobament amb els nostres éssers més estimats i el desig de normalitzar d'alguna manera les relacions socials reten un homenatge a la societat en general. A més, l'espectacle compta amb la col·laboració especial de Carles Dénia.

 

Conformen la banda sonora peces del mateix J. S. Chapi, Steve Reich, T. Riley, M. Berbis i Carles Dénia. Quant als intèrprets, són Lorenza di Calogero, Alba Cerdeiriña Romero, Albert García Saurí, Rocío Gisbert Valor, Irene Maestre Serrano, Luis Martínez Gea, Ruben Peinado Tomás, Alicia Reig Jover i Sol Picó.

 

Els músics de l'Ensemble d'Arts són Carlos Apellániz en el piano, Rubén de la Rosa en la trompeta, Jenny Guerra en la viola, Miguel Berbis en l'electrònica i Carles Salvador en la percussió amb la col·laboració especial de Carles Dénia en la veu i la guitarra.

 

Coreògrafa i ballarina resident a Barcelona, Sol Picó coneix la dansa clàssica, l'espanyola i la contemporània, tres disciplines que es poden sentir en el seu treball coreogràfic, encara que emmarcades en l'expressió més contemporània de la dansa. Va formar la seua pròpia companyia el 1993 amb la qual ha desenvolupat el seu segell personalíssim.

 

 

Ha fet incursions al món del teatre i de l'audiovisual i té nombrosos premis Max pels seus treballs, a més de ser Premi Nacional de Dansa de la Generalitat de Catalunya el 2004 i Premi Nacional de Dansa el 2016, atorgat pel Ministeri de Cultura.

Comentarios

volver arriba