Menu

Fútbol | Martes, 05 Marzo 2019 12:28

Comparativa equips Comunitat Valenciana

Foto: LFP Foto: LFP

Anem a entrar en l'últim terç del campionat de lliga i podem extraure conclusions entre aquesta temporada i l'anterior. Després de la jornada 26, ens trobem en una situació molt diferent per als tres equips valencians de Primera Divisió.

Si comencem pel València, hi ha una diferència molt notable entre les dos temporades. L'any passat, en la jornada 26, el València tenia 50 punts i es trobava en quarta posició, l'objectiu marcat a l'inici de la temporada. A més, les estadístiques eren molt bones, tenia 50 gols a favor i 30 en contra, i li portava 8 punts d'avantatge al cinqué classificat.

Enguany, en la jornada 26, el València té 36 punts i es troba en setena posició, a 6 punts de la quarta posició, que dóna accés directe  a la Champions: es noten els 14 punts que s'ha deixat el València en comparació a la temporada anterior. Pel que fa a les estadístiques, el València ha empitjorat notablement el seu rendiment ofensiu i ha millorat el seu rendiment defensiu, i té 27 gols a favor i 21 en contra. La millora defensiva no ha servit per a puntuar més que l'any passat, i el València ha anotat  poc més de la meitat de gols que va anotar l'any anterior.

L'equip que més mal està passant-ho enguany en comparació a l'any anterior és el Vila-real. La temporada passada, l'equip castellonenc es trobava en sisena posició amb 41 punts, 36 gols a favor i 30 en contra, i complint l'objectiu d'entrar en competició europea.

En canvi, aquesta temporada està sent més complicada per al Vila-real. L'equip es troba en dihuitena posició amb 23 punts, 27 gols a favor i 35 en contra. Les estadístiques corresponents als gols no són escandalosament diferents a l'any anterior, però l'equip no guanya i per això es troba en llocs de descens. Sens dubte, l'objectiu marcat pel Vila-real a principi de temporada (competir per llocs europeus) haurà canviat, i ara mateixa, la salvació és l'objectiu principal del club.

Per últim, el Llevant és l'equip valencià que millor temporada està quallant en comparació a la temporada anterior. En la jornada 26 de l'any passat, el Llevant tan sols tenia 20 punts, es trobava en dissetena posició empatat a punts amb els llocs de descens. Tenia 21 gols a favor i 41 en contra, les típiques estadístiques d'un equip que lluita per la salvació

Enguany, la temporada del Llevant està sent bastant millor que l'anterior. L'equip granota disposa de 30 punts i es troba en la quinzena posició. Tot i que es troba en una posició semblant a la de l'any anterior a estes altures, tenen 7 punts de diferència amb el dihuité classificat, el Vila-real. Enguany, el Llevant ha millorat considerablement en el seu aspecte ofensiu, amb 37 gols a favor, i defensivament ha rebut més gols que la temporada anterior, 46.

El pròxim cap de setmana, la jornada 27 enfrontarà al Llevant i el Vila-real en un duel directe per la permanència en la màxima categoria del futbol espanyol. Per la seua part, el València visitarà un Girona que ha millorat en les últimes jornades.

 

Comentarios

volver arriba