Menu

Más Fútbol | Jueves, 21 Febrero 2019 13:22

La crisi de l´Ontinyent

La crisi de l´Ontinyent

L'Ontinyent viu un dels moments més difícils de la seua història. Després de l'eixida del club del grup Élite Sports, l'equip està a la vora de la desaparició.

L'Ontinyent CF va nàixer l'any 1931 i a dia de hui té 88 anys. Cal destacar alguns moments de la seua història. L'època daurada del club va ser durant els anys 60, moment en el qual el club va estar, després de dos ascensos, un total de cinc anys en la categoria de plata del futbol espanyol (encara no s'havia creat la Segona Divisió B). Quan es va crear aquesta nova categoria, l'equip va anar alternant ascensos i descensos entre les categories de Segona B i Tercera. L'última gesta del club va ser el play-off a Segona Divisió l'any 2009-2010, moment en què el club es va quedar a les portes de la categoria de plata.

El gener del 2019 també serà recordat, pel fet que l'equip ha estat a punt de desaparéixer. Cal remuntar-se a la temporada anterior, la 2017-2018, en què el grup inversor Élite Sports va gestionar l'entitat blanc-i-negra, i que va posar en venda el club l'estiu del 2018.

Ací ens hem de plantejar unes quantes qüestions: per què un grup inversor estranger comença a dirigir una entitat per a deixar-la a l'any següent? Què ha canviat en un any per a no voler seguir amb el "projecte" que s'havia començat? Sobre aquestes dos preguntes, hem de recordar les declaracions que van fer Rodney Meaker i Adrian Márquez. El primer va dir "Quiero una estructura profesional para el Ontinyent", i el segon va dir, en una entrevista a yosoynoticia.es "Con el nuevo proyecto el objetivo es mantenerse con solvencia.[...]La idea de nuestro grupo inversor es seguir el ejemplo de equipos como el Leganés o el Eibar. [...] La idea de nuestro grupo inversor es seguir el ejemplo de equipos como el Leganés o el Eibar. No va a ser fácil porque hay que profesionalizar el club a nivel interno, que es lo que estamos haciendo este año, y luego que los resultados lleguen."

S'haurà sentit enganyada la gent de l'Ontinyent al veure aquesta situació d'inestabilitat? Seran certes les acusacions de frau que ha rebut Adrian Marquez i el grup Elite Sports per part d'alguna gent d'Ontinyent? Després d'un temps de silenci, Adrian Márquez i el grup Élite Sports van donar una roda de premsa en què esclarien els fets que havien ocorregut des de l'entrada del grup inversor fins a la posada en venda el club l'estiu següent. Amb aquestes proves, el grup Élite Sports posava en evidència que no té la culpa de la situació econòmica de l'Ontinyent. Sobre l'última qüestió, l'única realitat és que l'expresident Adrian Márquez i l'actual president Luis Ortiz s'han acusat mútuament de fer les coses mal i a les esquenes del club.

Si anem més enllà d'aquesta polèmica, l'Ontinyent s'ha salvat momentàniament per un grup d'empresaris locals, que asseguren que el primer equip acabarà la temporada. Els dubtes venen per la continuïtat a curt i llarg termini del club, ja que, ara mateixa, l'Ontinyent es troba en una situació d'incertesa. Esperem que el desenllaç d'aquesta història siga feliç, no com ha passat els últims anys amb clubs com l'Huracan, que va estar a punt d'ascendir a Segona Divisió com l'Ontinyent, o com el Reus, que finalment ha estat eliminat de la Segona Divisió i que encara té pendent el desenllaç del club.

Comentarios

volver arriba