Menu

Pilota | Jueves, 03 Septiembre 2020 11:33

Vicent Molines nou seleccionador internacional de la pilota valenciana

Vicent Molines nou seleccionador internacional de la pilota valenciana

Vicent David Molines i Vives (Xaló, 1977) ha sigut escollit com nou seleccionador absolut de pilota valenciana

Seleccionador de categories inferiors (sub15, sub17 i sub19), després de la renúncia de fa un parell de mesos de Pasqual Sanchis. Als pocs dies el de Xaló va rebre la telefonada del president de la Federació, José Daniel Sanjuan, per preguntar-li si volia formar part del projecte de la selecció absoluta.

A més de vicepresident d'Alacant i de joc a ratlles, actualment Molines ocupava el lloc de seleccionador de categories inferiors des de l'any 2013. Ara, 7 anys després, assumeix el repte de dirigir el combinat internacional valencià absolut a les pròximes cites europees i mundials. Baix la seua direcció als Eurojoves les seleccions inferiors han sigut campiones absolutes a 3 dels 4 encontres disputats fins al moment, amb 17 medalles d'or, 16 de plata i un bronze. El de Xaló té el rècord de què els seus pupils han jugat sempre totes les finals de totes les categories i modalitats.

En paraules del responsable de la selecció de pilota valenciana, es veu capacitat per prendre el control en aquesta nova etapa del combinat absolut "perquè sóc un tècnic de la casa, coneixedor del món internacional, tinc una ampla experiència en la dinàmica de grups tant en la meua etapa al capdavant de l'escola de pilota valenciana d'Orba com en les seleccions inferiors, i perquè, sobretot, m'agrada que els meus equips siguen competitius i donen una bona imatge tant dins com fora de la canxa...".

Durant estos anys han passat baix la seua batuta grans jugadors professionals de hui dia i destacats del nostre esport com Marc de Montserrat, Guillermo de El Puig, Giner, Seve, Mónica de Massamagrell, Francés, Conillet, Sacha, Jose Luis de Benidorm, Ana de Beniparrell, Amparo de Montcada, Mar de Bicorp, Victòria de València...

El de Xaló ve a omplir el gran buit que va deixar la vacant de Pigat II fa dos mesos després de 17 anys com a seleccionador valencià. Pascual Sanchis va considerar tancar eixa etapa "extraordinària" de la seua vida. Molines té una gran responsabilitat per continuar el llegat del seu predecessor, qui sumava baix la seua direcció ser 5 voltes campió absolut d'Europa i 3 mundials. El nou seleccionador considera que "Pigat II ha sigut un exemple de saber estar i dirigir a jugadors d'una grandíssima qualitat. Estic agraït amb ell per la seua predisposició a donar-me consells perquè la selecció valenciana tinga un rendiment òptim".

El nou seleccionador te com a primer repte important la cita europea de Bèlgica 2021 amb la selecció valenciana absoluta, si les condicions mundials permeten la realització d'esta el pròxim any. Home meticulós, mestre de professió, director del CEIP Benicadim de Beniarbeig actualment, sempre s'ha caracteritzat per la seua perseverança i la consecució d'allò que s'ha proposat, així com la seua preocupació per tots els jugadors i jugadores que han passat baix la seua direcció. "M'agradaria treballar els pròxims mesos amb la gent jove que ha passat per les seleccions inferiors, destacant i mostrant un bon nivell, junt amb els millors jugadors professionals del nostre esport. L'objectiu ha de ser el de construir una selecció competitiva, al mateix temps, que renovem els seus pilars bàsics, assegurant d'esta manera la continuïtat dels bons resultats". Il·lusió i treball no li'n falten.

La pròxima setmana Vicent Molines donarà a conéixer el nom del seu ajudant i mà dreta en la selecció, així com la primera convocatòria per a jugador i jugadores de cara als 2 primers entrenaments que ha planificat.
 
Li desitgem el millor en la seua nova trajectòria, i que estiga farcida d'èxits esportius.

Comentarios

volver arriba