Menu

Ns Management | Miércoles, 04 Diciembre 2019 13:07

El Marítim tindrà un nou gran espai esportiu

El Marítim tindrà un nou gran espai esportiu

El passat 14 de novembre La Junta de Govern Local va aprovar el projecte d'execució de l'obra de l'espai públic d'ús lúdic esportiu Marítim, que forma part del programa EDUSI i que comptarà amb un pressupost de 1,2 milions d'euros.

Este nou espai, al qual es destinaran 1'2 milions d'euros, limita al Nord amb el carrer Pescadors; pel mig, amb el camp de futbol municipal del Dr. Lluch; al Sud, limita carrer Portuaris per mig, amb el poliesportiu Dr. Lluch, actual seu de la Federació Valenciana de Tennis i completa així el gran espai esportiu del Marítim.

La regidora d'Esports, Pilar Bernabé, ha manifestat que es tracta “d’una intervenció d'urbanisme innovador que crea una plaça esportiva en lloc d'un espai tancat”, i que suposa “un pas més en la regeneració de Marítim”. 

Bernabé ha incidit que amb el disseny del projecte es conforma “una nova plaça en el barri que connecta amb la trama històrica i el convertix en un punt de trobada per a la realització de tota mena d'activitats, en línia amb el projecte de ciutat València ciutat de places”.

COMPONENTS

Entre els elements emblemàtics del nou espai esportiu, s'inclourà un escocell-banc que albergarà un exemplar de Ficus Elàstica amb l'ànim que es convertisca en un arbre ornamental que domine l'espai de la plaça i genere identitat a la zona.

En concret, el projecte es compon d'una pista oberta i de lliure accés amb una graderia per a uns 200 espectadors i dissenyat com un espai equilibrat amb una zona esportiva d'ús lliure enjardinada travessada per una via per als vianants il·luminada i amb el paviment de la plaça.

Al voltant d'esta via es disposaran seqüencialment diferents usos lúdic esportius. En primer lloc, les dues activitats destinades als joves, un skatepark i un boulder, activitats específiques que necessiten un espai fitat i diferenciat de la resta per a no produir interferències funcionals. I en l'epicentre de l'ordenació, el lloc on conflueixen tots els espais i en el qual se situa sota una pèrgola el quiosc-bar des d'on s'observen la zona infantil; zona de majors i un gimnàs urbà.

Un dels criteris que assumim és el de dissenyar un espai obert, de fàcil accés i trànsit, que es perceba com a propi pels veïns i les veïnes, en el qual els seus elements no actuen com a barreres sinó com a eines d'integració”, ha incidit la regidora d'Esports.

 Es tracta per tant d'una intervenció innovadora perquè convertix un espai esportiu en una plaça de trobada”, ha subratllat Bernabé al mateix temps que ha posat en valor que constituix una intervenció de “urbanisme innovador que crea una plaça esportiva en lloc d'un espai tancat”.

 

Comentarios

volver arriba