Menu

Miércoles, 25 Noviembre 2020 13:33

Albert: “L'important és que generació a generació tots els júniors del club tinguen l'oportunitat de jugar l'ANGT”

Valencia Basket repetirà enguany la seua tercera participació consecutiva en l'EuroLeague Basketball Adidas Next Generation Tournament, tenint novament a L’Alqueria del Basket com una de les seus, i comptant també per tercer any seguit a Xavi Albert com a entrenador de l'equip júnior que participa

Per a ell la clau és que Valencia Basket puga tindre continuïtat en el torneig en els pròxims anys perquè tots els jugadors Sub-18 taronja tinguen l'oportunitat de jugar al màxim nivell continental dins de la seua categoria.

El tècnic fa balanç de les edicions anteriors: “És un torneig molt bonic, el poder acollir ací una de les seus, tindre ací als millors clubs d'Europa i que els xics es puguen mesurar contra el màxim nivell que podem trobar en categoria júnior. El primer any ens va agarrar després de molts anys de no poder jugar-ho, entrem amb molta il·lusió, sense moltes pretensions més enllà de competir al màxim. Ens trobem amb un dels tornejos més bonics que hem pogut jugar podent guanyar en casa”.

L'any passat, l'equip taronja es va quedar a les portes de la final després de caure en un final molt estret contra Unicaja i finalment va quedar en tercera posició. En esta temporada, donada la situació actual, Albert considera que la gran notícia és que puga disputar-se: “Vistes les poques situacions competitives que estem veient enguany serà tot un èxit poder jugar-ho”.

L'entrenador veu de primera mà com els jóvens Sub-18 viuen este torneig: “Amb il·lusió. Ells no es plantegen açò més enllà de que és un dels grans moments de l'any. Tenen els Campionats d'Espanya al final de temporada, encara que enguany tots els campionats tant nacionals com internacionals s'han suspés o ajornat. Crec que l'ANGT és eixe moment durant el Nadal que queden molt lluny els campionats finals a nivell estatal i per això ho viuen com una festa. Per a alguns d'ells és el punt més alt de competició que han pogut vivir”.

La Turkish Airlines EuroLeague recorda cada any quins són els jugadors que actualment juguen en la competició i que van participar en el torneig en la seua etapa júnior. Una aspiració per a qualsevol jugador que passa per l'ANGT. Albert creu que “ells són molt conscients de com és de difícil aconseguir l'elit. El que sí que crec que és un espill per a ells. El dir que tots estos jugadors han passat per este tipus de torneig i és el punt màxim de poder enfrontar-se a este tipus de jugador. Atés que participen els clubs de referència a Europa, els jugadors són ara mateix referència en categories de formació. Penses que han jugat i han arribat a l'elit, però si no arribe a eixe nivell d'elit sí que jugaré contra l'elit. Mirem com ho mirem és tot un estímul per a ells”.

L'equip júnior que dirigix Albert viurà enguany un bot generacional. Alguns jugadors que han participat en les dos edicions anteriors com Guillem Ferrando o Millán Jiménez, actuals membres de la plantilla EBA, ja no jugaran el torneig. El tècnic explica com es viu eixe canvi: “La primera temporada teníem 6 xics de primer any, llavors la transició entre un any i un altre va haver-hi molts jugadors que van poder enganxar eixes dos participacions. Crec que és un pas natural que passa i tant de bo es puga disputar molts anys. Hi haurà generacions que canviaran, jugadors amb un físic i unes característiques determinades, però l'important és que podem celebrar-ho, que tinguem la sort de fer-ho ací i de que generació a generació tots els júniors que tinguem en el club tinguen l'oportunitat de jugar-ho”.

Vídeo

Comentarios

volver arriba