Menu

Entrevistas | Martes, 09 Abril 2019 13:32

Vicente Safont: "La C.Valenciana es la tercera comunitat d'Espanya pel que fa a resultats"

Vicente Safont: "La C.Valenciana es la tercera comunitat d'Espanya pel que fa a resultats"

La setmana passada vam entrevistar a Vicente Safont, president de la Federació Valenciana d'Esgrima.

-Com es troba l'esgrima dins d'Espanya?


La C.Valenciana es la tercera comunitat d'Espanya pel que fa a resultats per darrere de la Comunitat de Madrid i de Catalunya.


-Història de l'esgrima


L'esgrima és un dels esports més antics que existeix, prové de les antigues lluites que es feien amb armes blanques, posteriorment els duels que es realitzaven amb armes per a defendre l'honor i la justícia, i tot això va derivar en la transformació de l'art de l'esgrima en un esport de competició que ha estat sempre en el programa olímpic i que més tradició olímpica té.


-Modalitats de l'esgrima


Hi ha armes que tenen punta com el floret i l'espasa, que has de tocar al rival amb la punta, i després la modalitat de sabre on es permet tocar al rival a més de amb la punta, amb el tall de la fulla o amb el contrafil.


-Quin campionat hi ha aquest cap de setmana?


Aquest cap de setmana és el campionat d'Espanya universitari, i és la primera vegada que es celebra en València. L'organitza el CEU amb la col·laboració de la Federació Espanyola i de la Federació de la Comunitat Valenciana i es disputa en Benimaclet. El primer dia de competició serà el dissabte i es disputaran les modalitats d'espasa femenina, el sabre masculí i femení, floret masculí i femení, i el diumenge es disputarà la competició d'espasa masculina.


-La iniciativa de la federació


Els jocs escolars els organitzaran la Federació en col·laboració amb la Dirección General de Deporte i organitzem tres competicions, una per cada província. La primera va ser en Castelló, la segona serà en uns dies en Alacant i la tercera i final, la final dels jocs, serà en València.


-Quants esportistes federats hi ha a la Comunitat Valenciana?


D'esportistes federats estarem rondant entre la xifra dels 300 o els 350 i estem augmentant-la perquè volem millorar la base. Cada dia hi ha més xiquets participant en les escoles esportives i en els jocs esportius municipals i de la Comunitat Valenciana i, a més de tot això, tenim una iniciativa, que és el segon any que la fem, que és un criterium de caràcter autonòmic, que va dirigit a tots els xiquets que practiquen esgrima de la comunitat, de menors de 10 anys i menors de 12. Açò ho farem en el mes d'abril, el dia 21, en el poliesportiu de Benimaclet. És la segona edició que fem del torneig i és una iniciativa que partix de la federació i que, a més, té una gran acollida per part dels clubs. L'any passat van participar més de 100 xiquets, que si observem els 300 federats, tindre 100 xiquets en aquestes categories té molt de mèrit, i la fortalesa hi ha que tindre-la des de la base.


-Com es pot motivar  als xiquets per a que fagen esgrima i no futbol, bàsquet o qualsevol altre esport?


Hi ha moltes pel·lícules on es veuen armes, també clàssics com els tres mosqueters, les pel·lícules més modernes com Star Wars, que d'alguna forma es "practica" l'esgrima, encara que siga amb un sabre làser, i açò té un gran atractiu per als xiquets. i sí que és veritat que molts xiquets, quan agafen l'espasa, intenten d'alguna manera combatre.

Vídeo

Comentarios

volver arriba