Menu

Fent El Gamba | Viernes, 22 Marzo 2019 20:51

El Teatre El Musical acull la primera edició de la Fira d’Associacions d’Arts Escèniques Valencianes

El Teatre El Musical acull la primera edició de la Fira d’Associacions d’Arts Escèniques Valencianes

El Teatre El Musical acull divendres 22 de març la primera edició de la Fira d’Associacions d’Arts Escèniques Valencianes esFERa. L'organització de l'esdeveniment ha preparat un complet programa d'activitats amb l'objectiu de donar a conéixer les noves propostes de companyies valencianes així com d'estrényer llaços i generar sinergies de treball i col•laboració entre elles. 

Aquesta primera edició d'esfera està organitzada per l’APDCV (Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana), Comité Escèniques, AVEET (Associació Valenciana d'Escriptores i Escriptors de Teatre) i APCCV (Associació Professionals del Circ de la Comunitat Valenciana). A més, l'esdeveniment compta amb la col•laboració de PICUV (Plataforma d’Iniciatives Culturals Urbanes de València), AVED (Associació Valenciana d'Empreses de Dansa), l’Associació Valenciana de Circ i el Teatre El Musical. 

La jornada començarà a les 10h amb la inauguració i la presentació de tots els estands de les associacions participants que podran visitar-se al llarg de tot el dia en el hall del teatre. A les 11h està previst comence la primera de les conferències per a professionals sota el titol “Els professionals d'arts escèniques parlem amb les Institucions Públiques valencianes”. Completarà el matí la presentació sobre models d'associacionisme en les arts escèniques a Europa i un debat sobre l'organització i el funcionament de les associacions culturals. 

A la vesprada estan programats diversos tallers tant per a professionals com per a públic en general. L'Associació Valenciana de Circ ha preparat una activitat dirigida a xiquets i públic familiar que inclourà malabars, equilibris, acrobàcies i clown. Tot això dirigit per monitors amb extensa experiència en el món del circ. L’APDCV presentarà també el taller “Lalola Boreal” en el qual usant la música com a mig transmissor, dansa i dibuix s'uneixen per a crear un nou llenguatge en comú que convida a la meditació. 

Durant tot el dia, se succeirà l'exhibició de peces de les companyies valencianes participants en l'esdeveniment que tindran lloc tant en l'escenari del teatre com en la plaça del Rosari. La jornada finalitzarà amb “Diàlegs entre èpoques” d’AVEET que exposa el resultat d'un procés d'escriptura col•lectiva en el qual han participat 15 sòcies i socis, un joc d'escriptura compartida per a fer dialogar el passat amb el futur a través de personalitats destacades de cadascuna de les èpoques. A més, “Memphis Rock&Circ” de la Finestra Nou Circ submergirà als espectadors en un viatge a un mític i original bar de rock dels any

Comentarios

volver arriba