Menu

Fent El Gamba | Miércoles, 25 Septiembre 2019 17:41

Roberto Hoyo guanya el III Premi Russafa Escènica 

Roberto Hoyo guanya el III Premi Russafa Escènica 

El jurat del II Premi de Dramatúrgia Russafa Escènica, concurs creat pel Consell Territorial de la SGAE de la Comunitat Valenciana juntament amb el festival Russafa Escènica ha decidit premiar Roberto Hoyo per la seua proposta Lázaro.

El jurat de la tercera edició del Festival de Tardor Russafa Escènica, format per Pedro Giménez, Teresa de Juan, Sara Rey, Rafa Ridaura i Rosa Sanmartín, després d'una àrdua deliberació, ha decidit per unanimitat atorgar el premi al viver Lázaro “per la innovació absoluta en el llenguatge escènic, pel contrast de llenguatges de textos clàssics i actuals, i per la possibilitat d'investigació des d'un punt actoral i dramatúrgic” El jurat ha valorat que “l'obra s'inspira en un clàssic, on la vigència de la picardia en les generacions actuals queda patent.
 
Els aspirants a aquest premi eren els vivers participants en aquesta novena edició del festival sota el lema “Espanya”. El reconeixement està premiat per la Fundació SGAE amb 1.000€ per a l'autor de la peça amb la finalitat que puga continuar treballant en ella després del festival convertint-la en una peça llarga.
 
Lázaro és una proposta escrita en to de comèdia que introdueix el hip-hop com a element nou per al festival. Amb direcció i interpretació de Roberto Hoyo i la participació del músic Marco Ferreira, amb assessorament artístic de Luis Melià, l'obra es representa en l'espai FreeZia on, al mateix temps, s'exposa l'obra de fotografia i il·lustració de Patricia Zaragoza.
 
L'autor Roberto Hoyo ha expressat que “LÁZARO és la meua manera de dir que estic ací, que els joves existim, ens ho passem molt bé, tenim el nostre propi estil i lluitarem pel que volem: viure d'això. Aquest premi ens acosta al nostre somni, almenys per un temps.”
 
Així, el resultat del seu treball es mostrarà més endavant en forma de lectura dramatitzada a la Sala SGAE Centre Cultural de València.

Comentarios

volver arriba