Menu

Fent El Gamba | Martes, 06 Octubre 2020 13:58

La banda simfònica municipal i l'orquestra de València ofereixen concerts amb motiu del 9 d'octubre

La banda simfònica municipal i l'orquestra de València ofereixen concerts amb motiu del 9 d'octubre

La Banda Simfònica Municipal de València (BSMV) i l'Orquestra de València (OV) tornaran a protagonitzar els concerts gratuïts que commemoren musicalment la celebració del 9 d’Octubre

D’esta manera, hui dilluns pujarà a l’escenari la BSMV i dimecres 7 d’octubre, serà l’OV qui interprete el seu programa. Els dos concerts tindran lloc a l’Auditori de Les Arts, a les 19.30 hores. 

Ahir a les 19.30 hores, la Banda Simfònica Municipal, amb la direcció del seu titular Rafael-Sanz Espert, interpretarà un concert de cultura popular, que comptarà amb la presència de Bajoqueta Rock com a grup convidat. D’esta manera, el públic assistent podrà escoltar temes d'esta formació de rock, que han estat arranjats per a banda simfònica per Azael Tormo i Javier Capella. La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha convidat a les valencianes i valencians als dos concerts, i d’esta manera “gaudir de la nostra música i viure amb il·lusió i molta força el nostre dia gran, el 9 d’Octubre", i més encara enguany, ja que “hem de reivindicar el nostre Dia i els seus valors amb més força si cal, per a superar estos temps tan difícils, de gran esforç i d’intensa lluita comuna”.

Dimecres 7 d'octubre, també a les 19.30 hores, l’Orquestra de València i el seu titular Ramón Tebar, interpretaran un programa amb obres de compositors valencians com la “Marxa Burlesca” de Manuel Palau, l’“Homenatge a la Tempranica” de Joaquín Rodrigo, les “Estampes mediterrànies” de Leopoldo Magenti, la “Simfonia Aitana” d’Óscar Esplá i la Suite “Valencianes. Interior núm. 3” d’Eduardo López-Chávarri, de qui es complix el 50 aniversari de la seua mort. 

Un programa en el qual i a més, “volem retre homenatge a un músic valencià i universal a qui volem reivindicar, com és José Iturbi, que va ser titular de l’Orquestra de València de 1956 a 1958, i de qui commemorem el 125 aniversari del seu naixement”. “D’ell podrem escoltar”, ha afegit la regidora, “les seues “Seguidilles”, una obra feliçment recuperada i que va estar extraviada durant més de 50 anys”. El director del Palau, Vicent Ros ha afegit que “podrem escoltar un repertori netament valencià, amb partitures plenes d’eixos ritmes i colorits orquestrals tan característics de la música valenciana del segle XX, i que combina la tradició i el sentit homenatge a dos grans músics nostres com són López-Chávarri i José Iturbi en els seus aniversaris”.

Pel que respecta a les entrades, les corresponents a l’Orquestra de València es repartiran  amb control de nom i telèfon el dia 6 i el 7 fins a migdia en el Palau de la Música. En Els Arts la vesprada del concert no es reparteix res d’este concert de l’OV. 

 

La Banda Simfònica per a hui, si que es repartirà una hora abans en el Palau de les Arts. Porten un altre sistema de repartiment.

 

Comentarios

volver arriba