Menu

Fent El Gamba | Martes, 03 Noviembre 2020 13:05

La Nau de la Universitat de València se suma als homenatges pel centenari del naixement de Benedetti

La Nau de la Universitat de València se suma als homenatges pel centenari del naixement de Benedetti

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València  se suma als homenatges que s’estan realitzant enguany, i acollirà, el pròxim 6 de novembre, a les 19 hores, un acte dedicat al poeta uruguaià Mario Benedetti amb motiu del centenari del seu naixement.

L’homenatge està organitzat per l’AJUPENURE (Associació de jubilats i pensionistes uruguaians residents a Espanya), en el marc del  Fòrum de Debats del Vicerectorat de Cultura de la  Universitat de València. Precisament enguany també és especial en la relació que el poeta va mantenir amb la Universitat, perquè es compleixen 20 anys des que Mario Benedetti va visitar La Nau, en un concert recital amb Daniel Vigletti al qual van assistir gran part dels organitzadors.  

L’acte, que tindrà lloc a la Sala Matilde Salvador, serà retransmès en directe a través del Canal MediaUni de la Universitat de València a través d’aquest enllaç http://mediauniweb.uv.es/100anysbenedetti i els que vulguen assistir presencialment, poden fer-ho inscrivint-s’hi amb antelació. Les entrades són gratuïtes i molt limitades pel compliment de les restriccions a què obliga la covid-19 i es demana que s’inscriguen les persones que estiguen segures d’assistir a través del correu Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

L’acte començarà amb les intervencions del cònsol de l’Uruguai a València, Alberto Rodríguez Goñi; el director territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana, Francisco Molina; el vicepresident segon i conseller, Rubén Martínez Dalmau; el vicealcalde de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, i la directora del Servei de Cultura Universitària, Ester Alba. 

A continuació, Hortensia Campanella, presidenta de la Fundación Mario Benedetti, intervindrà telemàticament per a oferir una ponència sobre la vida i obra del poeta. Campanella és llicenciada en Filosofia i Lletres i ha treballat com a periodista cultural i crítica literària en nombrosos mitjans nacionals i internacionals. A més, va dirigir el Centro Cultural de España a Montevideo i a Santiago de Xile i és una de les majors coneixedores de l’extensa obra de Benedetti.

 

En la tercera part s’explicarà un projecte de dibuix d’un dels poetes més universals; es recitaran alguns dels seus versos més famosos i l’artista xilé Lucho Roa oferirà un recital de guitarra. L’homenatge conclourà amb una teatralització en viu amb la direcció artística de Carla Chillida, una de les fundadores de la companyia, ‘A tirohecho’. A través del teatre, l’imaginari de Benedetti, Montevideo, els seus versos i paraules tancaran un homenatge a un dels escriptors més estimats de Llatinoamèrica que ha acompanyat generacions de tot el món. 

Comentarios

volver arriba