Menu

Fent El Gamba | Martes, 12 Enero 2021 13:22

VALÈNCIA THINKS GLOBAL rep el nou any amb una conferència sobre teatre clàssic espanyol

VALÈNCIA THINKS GLOBAL rep el nou any amb una conferència sobre teatre clàssic espanyol

Aquest dijous, 14 de gener, a les 19 hores, la catedràtica de Literatura Espanyola de la Universitat de València, Evangelina Rodríguez, impartirà una conferència sobre teatre clàssic espanyol que inaugura Magistrals, un nou cicle que s'emmarca dins del programa de debats VALÈNCIA THINKS GLOBAL, organitzat pel Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València

La sessió, que se celebrarà sota el títol ‘Teatre clàssic espanyol: un art, un ofici, una indústria, un patrimoni’, podrà seguir-se en directe a través del Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau, i presencialment a l'Aula Magna de La Nau, prèvia inscripció gratuïta fins a completar l'aforament en: www.uv.es/valenciathinksglobal <http://www.uv.es/valenciathinksglobal> .

L'estudi, la investigació i, sobretot, la difusió del teatre clàssic espanyol com a element integral, no sols d'una història arqueològica sinó d'un patrimoni cultural actiu, ha sigut objecte en els últims anys d'un renovat interés vinculat a la divulgació cultural i l'ensenyament, però també a una indústria cultural activa que el nostre país ha tardat molt a assumir i gestionar com a tal. No és estrany que la Comédie Française, fundada en 1680, o fins i tot la Royal Shakespeare Company, encara que es creara oficialment en 1961, es consideren obertament part integral del patrimoni cultural i econòmic actiu dels seus països i que a Espanya haja calgut esperar a 1986 per a tenir una Companyia Nacional de Teatre Clàssic. Aquesta, a més, durant alguns anys es va vincular a la part més rància i retrògrada d'una ideologia conservadora i integrista malgrat que, originàriament, havia suposat una autèntica revolució avantguardista des del punt de vista artístic i de l’economia social. La catedràtica Evangelina Rodríguez parlarà de tot açò en la pròxima sessió del cicle de conferències VALÈNCIA THINKS GLOBAL.

Evangelina Rodríguez Cuadros és catedràtica de Literatura Espanyola de la Universitat de València, en la qual ha treballat 44 anys. Ha ensenyat en les Universitats de Montreal, Ottawa, Virgínia (USA), Florència, Bolonya, Magúncia i al Westfield College de Londres. Especialista en la novel·la curta del segle XVII i en el teatre del Segle d'Or, ha dirigit diversos projectes d'investigació finançats i ha publicat nombrosos treballs, entre els quals destaquen les seues edicions crítiques sobre L'Acadèmia dels Nocturns de València, les dones novel·listes en el Barroc i sobre Calderón i Lope de Vega. El seu llibre La técnica del actor español en el Barroco. Hipótesis y documentos, va obtenir en 1998 el Premi Leandro Fernández de Moratín d'Estudis Teatrals. Va ser també vicerectora de la Universitat de València, directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana i de l'Institut Valencià de les Arts Escèniques i de la Música. Així mateix, ha estat membre del Patronat Nacional del Misteri d’Elx i de la Institució Valenciana d'Estudis i Investigació.

VALÈNCIA THINKS GLOBAL és una iniciativa del Vicerectorat de Cultura i Esport i la Fundació General de la Universitat de València, a través de l'Observatori Cultural, que compta amb la col·laboració de la Institució Alfons el Magnànim. Totes les sessions del cicle, incloses les presencials, es retransmeten en directe a través del Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau i, una vegada finalitzat cada debat, l'arxiu es pot recuperar també des del mateix canal.

Comentarios

volver arriba