Logo
Imprimir esta página
Fent El Gamba | Martes, 08 Junio 2021 10:31

L'1 de juliol arranca la 18é Festival Internacional de Jazz de Peníscola

L'1 de juliol arranca la 18é Festival Internacional de Jazz de Peníscola

El 18é Festival Internacional de Jazz de Peníscola programa el reconegut pianista Brad Mehldau, la carismàtica Hetty Kate i la diva del ‘jazz’ Michele Hendriks.La programació de la 18a edició del festival reforça la presència de músics valencians.El Palau de Congressos de Peníscola, espai de Cultura de la Generalitat, serà l’epicentre del ‘jazz’ entre l’1 i el 23 de juliol.

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, acompanyada pel delegat territorial de l’Institut Valencià de Cultura a Castelló, Alfonso Ribes, han donat a conéixer el cartell del 18é Festival Internacional de Jazz de Peníscola, que aposta per mostrar el ‘jazz’ de grans figures de l’escena internacional i d’excel·lents músics del territori valencià. El festival ha programat 5 actuacions que es faran entre l’1 i el 23 de juliol.

La secretaria autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit ha comentat que “el programa que s’ha dissenyat des de l’Institut Valencià de Cultura corrobora l’altíssim nivell de figures jazzístiques que oferim en un espai com el Palau de Congressos de Peníscola. La combinació de propostes internacionals amb la qualitat de músics i veus que tenim al nostre territori és perfecta per a donar una mostra del panorama actual d’aquest estil musical”, i ha afegit: “Creiem que aquesta edició del festival, a més, reforça i enriqueix les programacions culturals que fan poblacions del nord de les comarques de Castelló durant l’estiu i, entre totes i tots, creem una simbiosi de propostes i activitats per a un públic que ben es mereix la cultura en viu. Alhora, i més ara, des de Cultura de la Generalitat estem actuant en tot moment perquè la cultura siga part de la solució a totes les problemàtiques que s’han generat en temps de pandèmia, perquè la cultura durant aquests mesos, tan i tan durs, ha estat sempre al costat de la gent i ens ha ajudat moltíssim a superar molts mals tràngols com a societat. Per això hem estat i estarem sempre acompanyant el sector”.

El delegat territorial de l’Institut Valencià de Cultura a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat “l’aposta clara de Cultura de la Generalitat pel festival, que ens ha permés dur figures reconegudes internacionalment i donar suport a la interessant escena musical que hi ha a tot el territori valencià”. Ribes ha explicitat que “el cartell d’enguany ens dona l’oportunitat de gaudir de les diferents identitats del ‘jazz’, des del vocal al més tradicional o la improvisació”.

Programa del 18é Festival Internacional de Jazz de Peníscola

El dijous 1 de juliol obrirà el festival l’espectacle musical ‘Sessió de nit’, d’un nodrit grup d’intèrprets de Castelló. Un concert on s’interpreten temes famosos de pel·lícules conegudes, històriques i clàssiques. La formació està composta per una harmònica cromàtica com a solista principal i un conjunt instrumental format per piano, teclats, contrabaix, bateria i guitarra elèctrica: un total de sis professionals damunt de l’escenari. Tot açò anirà acompanyat d’un audiovisual espectacular que fa referència a cada film.

El divendres 2 de juliol la carismàtica Hetty Kate portarà fins a Peníscola la seua gran tècnica vocal. La cantant de ‘jazz’ australiana compta amb una presència escènica extraordinària i unes capacitats vocals que li han valgut crítiques excel·lents en les més prestigioses revistes especialitzades. Acompanyaran aquesta veu de renom internacional un grup de músics valencians: el saxofonista Enric Peidro, el guitarrista Fabian Barraza, el contrabaixista Andrés Lizon i el bateria Carles Pérez.

L’agrupació valenciana AGR Nonet Grup & Perico Sambeat & Ester Andújar presenten el divendres 9 de juliol ‘Obrigado II (Muito Obrigado)’. La idea original naix amb la música del conegut compositor brasiler Antonio Carlos Jobim, amb arranjaments del guitarrista Manuel Hamerlinck i del clarinetista Josvi Muñoz. En aquesta segona etapa i continuació del projecte, que s’ha materialitzat en un nou disc, s’uneix al grup la col·laboració especial de l’incomparable Perico Sambeat i de la cantant Ester Andújar. Una producció discogràfica de la marca i segell AGR, música propiciada per Vicent Gelós i amb la col·laboració de Carles Carrasco (Comboi).

La unió de les grans figures internacionals com són els nord-americans Ronald Baker i la diva del ‘jazz’ Michele Hendriks marcaran el concert del Festival Internacional de Jazz de Peníscola el divendres 16 de juliol. Baker és un reconegut trompetista i cantant comparat amb Freddie Hubbard, Al Jarreu, Miles Davis i altres figures internacionals. És, a més, un dels grans trompetistes de les últimes generacions del ‘jazz’ estatunidenc. En aquesta ocasió, el trompetista i cantant estarà acompanyat de la cantant Michele Hendricks, especialista en l’estil ‘skat’. Michele Hendricks és filla del mític cantant Jon Hendricks. El seu últim CD, ‘A Little Bit Of Ella’, gravat amb Tommy Flanagan, acaba de rebre el premi Best Jazz Vocal de l’Academy of Jazz de França.

El 18é Festival Internacional de Peníscola tancarà amb un dels concerts més esperats d’aquesta edició amb el reconegut pianista de ‘jazz’ Brad Mehldau el 23 de juliol. La personalitat musical de Mehldau és una dicotomia. És abans de res un improvisador que aprecia la sorpresa i l’espontaneïtat jazzística. Els dos costats de la personalitat de Mehldau, que és considerat una de les figures fonamentals del ‘jazz’ en l’àmbit internacional.

Comentarios

Te puede interesar

Lo último de Fent el Gamba

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.