Instalar
Menu

Solidaridad | Viernes, 05 Junio 2020 19:55

Minut de silenci en memòria dels morts per la COVID-19

Minut de silenci en memòria dels morts per la COVID-19

El president de la Generalitat, Ximo Puig, juntament amb la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i altres membres del Consell, ha guardat un minut de silenci en memòria de les persones mortes a causa de la pandèmia de COVID-19, coincidint amb l'últim dia de dol oficial.

Per la seua part l’Ajuntament de València tanca este divendres el període de dol oficial en memòria de les persones que han perdut la vida a conseqüència de la COVID-19. Des del passat 1 d’abril les banderes han onejat a mig pal i els edificis monumentals de la ciutat han estat sense il·luminació. Hui, l'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de membres de la Corporació, ha assistit al minut de silenci que s’ha guardat a la porta principal de l’edifici consistorial en record de totes les víctimes. Com en les ocasions més importants, l’acte ha estat acompanyat pel dispar de 21 salves. Es fa coincidir així la finalització del dol amb la del que va decretar el govern estatal, el més llarg de la democràcia, «com a homenatge a les víctimes del coronavirus». En acabar I’alcalde ha fet una doble crida la ciutadania «perquè mantinga les mesures de seguretat i perquè contribuïsca en la re incentivació de l’economia».

L’alcalde ha explicat que, amb esta mostra de dolor com tancament de l’esmentat dol secundat a tot l’Estat, «l’Ajuntament ha volgut fer un homenatge per a totes les persones que han faltat, valencians i valencianes que a conseqüència d’esta crisi sanitària han faltat». A més, ha afegit, «amb este acte mostrem la solidaritat amb totes les persones que han patit l’impacte d’esta pandèmia i fem una crida a tota la societat valenciana perquè conserve i mantinga la disciplina que manen les autoritats sanitàries».

«No hem eixit de la crisi, estem fent-ho però hem de respectar les normes que ens han encomanat per previndre la propagació del virus, i també hem de re incentivar l’economia per parar tota la destrucció d’ocupació i tornar al rellançament de la ciutat»

Este gest de respecte ha donat testimoni «de la solidaritat del consistori» amb les víctimes d’esta pandèmia que ahir van ser escoltats en la sessió vespertina de la Comissió de Reconstrucció de la Ciutat. En esta reunió de treball, celebrada a l’Hemicicle Municipal per rebre propostes de reconstrucció de diferents entitats i associacions que treballen per millorar la qualitat de vida de les persones des de diferents àmbits, tots tingueren paraules d’afecte que van fer arribar al secretari de la Plataforma d’Afectats per la COVID-19, Carlos Miñana. Amés, Ribó va recordar que el consistori contempla celebrar un acte oficial d’homenatge a tota la ciutadania que ha patit l'impacte sanitari d'esta pandèmia, especialment a les persones que han faltat a conseqüència de la COVID-19, així com «la voluntat municipal de donar suport als actes que celebren les diferents confessions religioses, amb per exemple la cessió de locals en el moment que ho permeta la situació».

Comentarios

volver arriba