Menu

Más deporte | Viernes, 30 Octubre 2020 11:45

L'Ajuntament de València aprova la candidatura dels Gai Games 2026

Font: Ajuntament de València Font: Ajuntament de València

El Ple de l'Ajuntament ha donat el seu suport este dijous a la candidatura de València per a ser ciutat seu dels Gai Games 2026

El consistori de València també ha donat llum verda a la candidatura per a sol·licitar al Govern d'Espanya la declaració d'esta convocatòria com a Esdeveniment d'Excepcional Interés Públic, en cas de ser triada. La proposta ha sigut plantejada al Ple pels portaveus de l'equip de govern, Sandra Gómez i Carlos Galiana i presentada i defensada per la regidora d'esports, Pilar Bernabé.

Tal com ha explicat Bernabé, «els Gai Games són una oportunitat de visibilitat internacional per a València, i permeten reforçar la seua imatge en valors com l'esforç, la superació, la integració, el respecte, la llibertat i la defensa dels drets humans. També suposa una oportunitat per a trencar amb certs tabús socials entorn de l'esport i al col·lectiu LGTBI». La candidatura es presenta a través de la col·laboració interadministrativa del Govern d'Espanya, Generalitat, Diputació de València i Ajuntament de València, amb la participació del teixit social. Clubs esportius, associacions i col·lectius LGTBI+ de tota Espanya i sector empresarial, entre molts altres, participen en este projecte de suport a la diversitat i la inclusió. Per això, Bernabé ha lamentat que la falta de suport unànime haja evitat que la proposta es convertira en una declaració institucional del Ple. La moció ha sigut secundada per l'Equip de Govern, PP i Ciutadans, mentre que Vox s'ha abstingut i ha refusat intervindre en el debat.

Els Gai Games tenen una duració prevista de 9 dies, i una participació de 18.000 esportistes de 36 modalitats esportives. L'impacte econòmic a la ciutat que els acull ronda els 130 milions d'euros. Les anteriors seus dels jocs han sigut San Francisco, Vancouver, Nova York, Amsterdam, Sidney, Chicago i París. Hong Kong acollirà l'organització en 2022.

Comentarios

volver arriba