Menu

Pilota | Sábado, 01 Agosto 2020 13:18

Final de la XXIX Lliga Bankia d’escala i corda

Final de la XXIX Lliga Bankia d’escala i corda

La final de la XXIX Lliga Bankia d’escala i corda  es disputarà hui dissabte 01/08/20  al trinquet de Pelayo. Els equips representatius de Benidorm, amb Pere Roc II, Javi i Carlos, i de Vila-real, amb Puchol II, Tomàs II i Guillermo, lluitaran per alçar un trofeu especial, ja que el campionat es va haver d'aturar per la situació sanitària provocada per la Covid-19.

A més, cal recordar que la pilota valenciana ha sigut el primer esport professional a la Comunitat Valenciana que ha permés l’accés del públic, sempre de manera controlada seguint un protocol de seguretat, sense cap incident. La final de demà no serà menys i també es podrà viure en viu la consecució del guanyador o mitjançant la retransmissió de la televisió pública autonòmica, À Punt, a partir de les 17.45 hores.

Pel que respecta a la partida, Benidorm va ser l’equip més en forma a la fase regular. Amb només una derrota al seu caseller, el trio de Pere Roc II va classificar-se per a la semifinal abans del confinament. A la ronda eliminatòria, els de la Marina Baixa van patir més que el seu rival a la final. Els benidormers van caure derrotats per 60-50 a l’anada contra Montserrat, amb Marc, Jesús i Álvaro Gimeno. Això va obligar a la formació de Pere Roc II a guanyar a la tornada i forçar la pròrroga. Amb un resultat de 60-55, Benidorm va accedir a la final en véncer 10-5 en la prolongació d’una partida épica amb una duració de dues hores i 45 minuts de joc.

Per a Pere Roc II es la seua quinta final de la Lliga Bankia d’escala i corda, la quarta consecutiva, i aspira a alçar el seu tercer títol lliguer. Per la seua banda, Javi i Carlos també compten amb este campionat al seu palmarés, encara que per al mitger serà la seua sisena final, mentre que per al punter serà la segona.

Enfront, Puchol II aspira a la seua segona Lliga en la qual serà la seua tercera final. Per l’altre costat, Tomàs II i Guillermo podrien estrenar-se amb este trofeu. Per al mitger serà la seua segona oportunitat, mentre que el punter jugarà la final en l'any del seu debut al campionat.

El camí de Vila-real per aplegar a la final va ser més difícil a la fase regular. La formació castellonenca va concloure a la tercera posició, tot i que va assegurar-se la plaça a les semifinals amb tres jornades d’antelació. Això va ser possible al bon fer del trio de Puchol II en tornada a la competició, on va millorar les seues prestacions. Tant va ser així, que la formació vila-realenca va ser superior al seu rival a la ronda eliminatòria, Pedreguer-MasyMas, amb Francés, Nacho i Pere. Vila-real va resoldre les dues partides en favor seu i lluitarà pel títol contra Benidorm demà a Pelayo.

Comentarios

volver arriba