Menu

Pilota | Martes, 04 Agosto 2020 11:34

El Torneig Mancomunitat de raspall creix

El Torneig Mancomunitat de raspall creix
El Torneig Mancomunitats en la modalitat de raspall va nàixer en la passada temporada amb la unió dels trofeus de format curt de les mancomunitats de la Ribera Alta, la Costera-Canal i la Safor, de manera que es va crear una competició de més transcendència i una major durada. Enguany, el campionat continua creixent en nombre d’entitats representades amb la incorporació de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida.
 
També ha augmentat considerablement el calendari esportiu. De les 6 partides que es van disputar en la primera edició en la fase de classificació, en el present exercici es completaran 12. En esta ronda participaran els 8 equips configurats distribuïts en dos grups, que queden de la següent manera:

GRUP A

Punxa i Seve
Ximo i Tonet IV
Moltó i Néstor
Pablo i Canari

GRUP B

Marrahí i Lorja
Ian i Roberto
Vercher i Sanchis
Vicent i Brisca

Els dos millors equips de cada grup accediran a les semifinals. Una eliminatòria enfrontarà als primers classificats del Grup A contra els segons del Grup i en l’altra jugaran els líders del Grup B contra els segons del Grup A, de manera que cada semifinal serà una partida inèdita. Posteriorment, els dos equips vencedors disputaran la final al trinquet del Genovés el dissabte 5 de setembre.

Una altra de les grans novetats per a la present campanya és la disputa d’un segon Torneig Mancomunitats orientat a la promoció on participaran els joves que aspiren i somnien ser figures del raspall professional.

En este cas s’han configurat quatre parelles: Raúl i Rosen; David i José; Fran Cano i Momparler; Andreu i Sergi.

El sistema de competició serà de lliga de tots contra tots amb un total de 6 partides i els dos millors equips es classificaran per a la final que també es disputarà el 5 de setembre al trinquet del Genovés. El calendari i les seus de les partides es podran consultaral web de la Fundació (www.funpival.com)

PRESENTACIÓ

Els dos tornejos s’han presentat el dilluns 3 d'agost a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Safor a Gandia. El president de l’entitat, Salvador Femenía, ha destacat el fet “que quatre mancomunitats estem treballant conjuntament pel nostre esport nacional, la pilota, la qual cosa ha permés crear un esdeveniment important que esperem que es consolide”, ha dit.

La Mancomunitat de la Ribera Alta ha estat representada per Julio García, alcalde d’Alcàntera de Xúquer, qui ha assenyalat que “com a aficionat a la pilota i veí d’un poble de pilotaris, la meua voluntat és que com més difusió puga tindre la pilota valenciana, millor. I trobe que la creació i consolidació del Torneig Mancomunitats és una bona manera d’aconseguir-ho”, ha comentat.

En el cas de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, el participant en la presentació ha estat el seu president, Vicent Gomar. “Les mancomunitats ens devem als pobles i els pobles volen que la pilota es mantinga viva i que tinga una continuïtat. En els temps complicats que estem passant hem de ser valents i tirar endavant tots a una. És en moments com els actuals quan les mancomunitats hem de donar suport a elements que ens identifiquen tant als valencians com la pilota”, ha assenyalat Gomar.

Pel que fa a la Mancomunitat de la Costera-Canal, l’entitat ha estat representada per l’alcalde del Genovés, Pere Revert. “Quan des de la Fundació se’ns va plantejar la possibilitat de conjuminar esforços en l’ajuda del món professional, en cap moment vam dubtar que esta col·laboració en comú seria positiva per a donar-li a la pilota valenciana el valor que es mereix. N’hi ha poques coses que vertebren el País Valencià; diria que les bandes de música i la pilota valenciana. Per tant, les mancomunitats i la resta de les institucions públiques hem de fer costat al nostre esport”, ha apuntat Revert.

També ha participat en la presentació el president de la Fundació per la Pilota Valenciana, Josep Maria Catalunya, qui després d’agrair a les mancomunitats la seua implicació, ha volgut reconéixer públicament “l’esforç que estan realitzant els jugadors i trinqueters en la reactivació de la pilota. Estem superant totes les dificultats i junts continuarem treballant amb l’objectiu que cada vegada hi haja més pilotaris i en unes condicions millors”, ha comentat.

Comentarios

volver arriba