Menu

Vela | Lunes, 29 Marzo 2021 10:14

Antonio López, Marcos Altarriba y Gonzalo Suárez s'imposen en l'Autonòmic de ILCA de la FVCV

Antonio López, Marcos Altarriba y Gonzalo Suárez s'imposen en l'Autonòmic de ILCA de la FVCV

La Federació de Vela de la Comunitat Valenciana ha celebrat aquest cap de setmana en el RCN de València el Campionat Autonòmic per a les classes ILCA 4,6 i 7

Un total de 77 de regatistes de ILCA de la Comunitat Valenciana s'han reunit aquest cap de setmana en el Real Club Nàutic de València per a competir i lluitar pel títol autonòmic d'aquestes classes. Englobat en una de les cites regionals més emblemàtiques de vela lleugera, el Gran Trofeu de València, la capital del Túria ha sigut testimoni, durant els dos dies de regata, de l'alt nivell que té la flota autonómica. 

El vent, que va oscil·lar entorn dels dotze nusos d'intensitat, va brindar unes magnífiques condicions el primer dia de competició i va permetre que es pogueren completar les tres mànegues previstes.

Més difícil li ho ha posat hui a Comité. Després de xiular ajornament per falta de vent, finalment ha volgut fer presència i amb una intensitat que rondava els 6 nusos, Comité ha pogut donar inici. Amb aquesta eixida els ILCA han pogut disputar noves mànegues que deixava el campionat amb quatre parcials disputats.

Triple empat en el podi de ILCA 4 

La classe ILCA 4 (4.7) ha sigut la més nombrosa de la competició amb 49 regatistes en lliça. Si el primer dia de regata Claudia Adán i Elena Adán, totes dues del Club Nàutic de Santa Pola, pujaven amb un lideratge indiscutible a l'alt de la general, la gran remuntada d'Antonio López (RCN Torrevieja) en aquesta última jornada, ho han pujat directe al primer lloc de la classificació.

Un or que ha aconseguit gràcies al descarte i al primer lloc obtingut en l'últim i únic parcial disputat hui, ja que, quant a punts, la classificació final s'ha tancat amb un triple empat d'Antonio López, Claudia Adán i Adriana Castro (RCN Torrevieja) que després de les quatre mangues quedaven igualats a punts. 

Al costat d'Antonio López, ha sigut Joan Ravie del Club Nàutic Campello qui ha pujat al podi masculí per a emportar-se la plata i Pablo Bellver del Real Club Nàutic de València qui s'ha adjudicat el bronze en aquesta categoria. A més, el local també s'ha emportat l'or en masculí sub16. 

El triple empat, que deixava a Claudia Adán segona en la general, no ha sigut impediment perquè s'adjudicara la medalla d'or en categoria femenina. Compartint podi, la plata s'ha anat per a Adriana Castro, que al seu torn, s'ha fet amb l'or en sub16. I tancant el medaller autonòmic femení recollia el bronze Elena Adán.

Marcos Altarriba i Lara Himmes sentencien en ILCA 6

Cinc mangues entre els dos dies de competició han pogut disputar els 19 regatistas que componien la flota de ILCA 6 (Radial). 

La regularitat i la constància durant els dos dies de regata li han valgut a Marcos Altarriba del Real Club Nàutic de València per a pujar al cim de la general i emportar-se l'or del campionat. Però la gran remuntada ha vingut de la mà de la del Real Club Nàutic de Calpe Lara Sabina Himmes. Després d'un 21 que la deixava fora de tota opció a podi, hui últim dia de competició, ha pogut aplicar-se el descart i s'ha marcat un primer i un segon que l'han portada directa al lideratge de la classificació femenina. A dos punts quedava Ascensión Roca (RCN Torrevieja) que s'adjudicava la plata autonòmica i a només un punt tancava el medaller Sheila Martínez (CN Campello). 

En masculí han pujat al podi al costat de Marcos Altarriba, Jorge Gonzalvez del Real Club de Regates d'Alacant i Igor Marian de Torrevieja.

Invencible Gonzalo Suárez en ILCA 7

Amb cinc primers en els cinc parcials que han completat els ILCA 7 (Standard), Gonzalo Suárez del Club Nàutic d'Altea s'ha proclamat líder indiscutible en aquesta classe. El seu principal rival, Víctor Gorostegui (RCN València) no ha pogut arrabassar-li cap mànega i finalment ha quedat segon en la general. Tancant el medaller autonòmic estava Javier Muñoz de Marina València Sailing Club.

Cal destacar que durant tota la regata s'ha aplicat el protocol especial de competició dissenyat per la FVCV i la RFEV. A més s'han tingut molt presents totes les mesures sanitàries per a complir amb la normativa establida per la Generalitat Valenciana.

Comentarios

volver arriba