Menu

Ns Management | Jueves, 07 Noviembre 2019 16:54

L’Alqueria del Basket i la Universitat de València crearan primera càtedra de bàsquet

Foto: Universitat de València Foto: Universitat de València

La Universitat de València i L’Alqueria del Basket, han firmat este matí en l'edifici de Rectorat de la universitat, la primera càtedra específica de bàsquet a nivell nacional, davall el nom de Càtedra de Bàsquet L’Alqueria del Basket.

La rectora de la universitat, Maria Vicenta Mestre i el Conseller Delegat de Valencia Basket, Paco Raga, han plasmat la seua firma sobre l'acord que certifica la col·laboració entre ambdós entitats, la qual cosa suposa un enorme pas en l'objectiu de fomentar la investigació i la innovació en el bàsquet, millorant la formació, i compartint coneixements. Els principals pilars de L’Alqueria LAB, el nou departament de la casa del bàsquet europeu de formació.

La rectora, ha volgut valorar la importància de l'acord entre ambdós entitats i explicava:

És una satisfacció molt gran que siga la nostra universitat qui lidere esta càtedra tan innovadora i d'un tema important com l'esport. Per a la nostra joventut és vital que es treballen valors com l'esforç, la constància, la igualtat i el companyerisme, que formen part del seu desenvolupament personal i genera grups de persones molt consistents, amb maduresa, persones autònomes amb comportaments prosocials, adaptades i amb lideratge. Amb esta càtedra, generem un marc legal de col·laboració entre ambdós entitats, que ajudarà a marcar objectius i projectes que podem fer conjuntament, contribuint a algo que nosaltres sempre busquem, que tot el que fem ací de formació i investigació, es transmeta a la societat perquè arribe a tots. L'àmbit de l'esport és molt important per a nosaltres

Per part del club, va ser el Director d'Operacions i Relacions Institucionals, Jose Puentes, el que va valorar la col·laboració.

Per a nosaltres és un orgull treballar esta primera càtedra de bàsquet a Espanya junt amb la Universitat de València, a més que porte eixe cognom, “València” és fonamental per al club, crear estes aliances amb institucions que desenrotllen coneixement, que és un dels principals eixos del nostre Pla Estratègic. Volem que els nostres jóvens esportistes en l’Alqueria desenrotllen no sols el talent físic, sinó mental, al mateix temps que es genera coneixement de l'ecosistema i el seu desenrotllament, perquè moltes vegades ens centrem en jugadors i entrenadors però també hi ha desenrotllament en l'àmbit de la medicina, la psicologia, gestió, etc. i esta sinergia, este conveni, ens dóna un pulmó de cara al futur important i com he dit açò és un verdader orgull”.

La firma d'este conveni, és un dels primers passos importants de L’Alqueria LAB, el nou departament d'I+D+I+Co de L’Alqueria del Basket, un dels principals projectes dins de la segona fase del Pla Estratègic de la major instal·lació de bàsquet base d'Europa.

Vídeo

Comentarios

volver arriba