Menu

Ns Management | Miércoles, 29 Julio 2020 12:51

L’Alqueria LAB i l'Institut de Biomecànica, junts per a previndre les lesions de genoll en el bàsquet

L’Alqueria LAB i l'Institut de Biomecànica, junts per a previndre les lesions de genoll en el bàsquet

La Fundación València Básquet 2000, a través de L’Alqueria LAB, i l'Institut de Biomecànica de València s'unixen per a previndre les lesions de genoll en el bàsquet amb una tècnica que l'IBV ja ha aplicat amb èxit en el futbol, la gimnàstica o el handbol.

Un dels traumes més freqüents en els professionals del bàsquet és la prevenció de les lesions de lligament creuat anterior, perquè requerixen d'un període mínim de baixa de 6 mesos darrere de la qual, moltes vegades, no recuperen el seu nivell de rendiment anterior.

A llarg termini, esta lesió podria motivar el desenvolupament d'una malaltia degenerativa que limita la mobilitat i la vida quotidiana, la osteoartritis: “Estes lesions de l'articulació del genoll suposen un elevat cost social, psicològic i econòmic per als esportistes i els seus equips, que podrien ser evitats”, assegura el director d'Innovació en Esport d'IBV, Enrique Alcántara.

L'IBV ha desenvolupat diverses tecnologies amb èxit en el futbol, la gimnàstica o el handbol per a previndre estes lesions i facilitar la seua rehabilitació en el cas que succeïsquen. Amb el projecte EYESPORT, en col·laboració amb L’Alqueria LAB, es busca adaptar esta tècnica a altres esports com el bàsquet, en els que l'estabilitat rotacional del genoll juga un paper important.

Per a dur-ho a terme, l'IBV compta amb el finançament de l'Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) i s'empraran les últimes tecnologies de reconeixement d'imatge per a millorar el rendiment i la seguretat dels esportistes en molt diversos entorns.

L’Alqueria LAB participarà en els estudis de viabilitat d'implantació de resultats: “El fi és poder detectar un elevat risc de lesió en els lligaments creuats del genoll del jugador, així com permetre un retorn segur i en condicions d'alt rendiment després d'haver patit la terrible lesió del creuat”, afig Alcántara.

Així mateix, L’Alqueria LAB formarà part d'una sessió de valoració de la tecnologia i la seua aplicabilitat al bàsquet i els resultats s'avaluaran amb esportistes de la plantilla del Valencia Basket.

Comentarios

volver arriba