Menu

Ns Management | Miércoles, 21 Abril 2021 16:58

El PSPV València demana LaLiga una condemna rotunda i canvi del reglament després del "cas Diakhaby"

Sandra Gómez anuncia una moció contra qualsevol manifestació racista, xenòfoba, lgtbifoba o intolerant en l'esport i altres àmbits, després dels insults a Diakhaby i a Víctor Gutiérrez

El PSPV València demana LaLiga una condemna rotunda i canvi del reglament després del "cas Diakhaby"

La vicealcaldessa de València i portaveu de les i els socialistes a la ciutat, Sandra Gómez, ha anunciat aquest dimecres que la seua formació presentarà en el ple de l'Ajuntament una moció contra el racisme, xenofòbia, lgtbifobia o intolerància en l'esport, condemnant els insults al jugador de futbol Diakhaby i al waterpolista Víctor Gutiérrez. Així mateix, ha informat que en la moció apel·len a la Lliga de Futbol a fer una condemna rotunda i a canviar el reglament, després del partit entre el València CF i el Cadiz.

Sandra Gómez ha ressaltat que "hem d'eliminar i combatre el racisme, la xenofòbia, la lgbtifobia i la intolerància en qualsevol esfera de la nostra vida i és veritat que hem de treballar especialment en l'àmbit de l'esport". En aqueixa línia, ha agraït "l'acte valent i inspirador que va tindre el jugador del ValenciaCF, Mouctar Diakhaby, en el partit contra el Cadiz de plantar-se davant el racisme i també, d'altra banda, el waterpolista Víctor Gutiérrez denunciant els insults homòfobs que va patir en el partit de la Lliga de Waterpolo entre el Club Natació Terrassa amb Club Natació Sabadell".

Respecte a Diakhaby, la vicealcaldessa ha assenyalat que "hem d'acompanyar-li en la seua fermesa" per això "les i els socialistes de València hem presentat una moció al ple de l'Ajuntament de València on sol·licitem dues coses, la primera d'elles és que hi haja una condemna rotunda per part de la Lliga" ja que "encara sincerament l'estem esperant" i que en el camp de futbol no hi haja cap mena d'insult racista".

En segon lloc, Sandra Gómez ha explicat que també demanen en la moció que hi haja un canvi de reglament. "Cap persona vam entendre l'escena de veure al jugador fora del camp, mentre continuava desenvolupant-se l'esdeveniment esportiu sense que hi haguera cap mena de sanció al jugador que havia fet l'insult racista."

"Això ens ha de servir d'inspiració a totes i tots, a tota la societat, en aqueix suport i agraïment a aqueix gest valent de Mouctar Diakhaby i en segon lloc, a demanar més rotunditat i canvis més accelerats dins del reglament de la Lliga que condemne sense ambigüitats qualsevol comportament racista dins del terreny de joc.

Comentarios

volver arriba