Menu

Reportajes | Viernes, 01 Marzo 2019 13:14

El CD Acero compleix cent anys

Des de Nostresport hem pogut parlar amb Fernando Sánchez Cerezuela, ex-jugador de l'Acero i un dels encarregats de les comunicacions del club, sobre el centenari del club del Port de Sagunt i la planificació d'aquest any tan especial.

Des del club hi ha un grapat d'actes programats per a la celebració del centenari. Entre ells, cal destacar el concurs per a la creació de l'himne i un torneig de veterans amb alguns dels grans clubs del moment convidats. També hi haurà una série d'actes que realçaran la història del club.

El futur immediat del club és consolidar el primer equip en Tercera Divisió, després de l'ascens des de Regional Preferent l'any anterior, i més endavant intentar millorar i pujar de categoria.

Històricament, han eixit molts jugadors reconeguts en el futbol de l'Acero. Nascut en el Port de Sagunt, l'últim jugador d'èlit que ha eixit del club ha sigut David Navarro, que es va es va formar i va jugar en el primer equip de l'Acero, i el mateix any que va debutar en el primer equip se'n va anar al València CF. També nascut al Port de Sagunt, Antonio Maceda va eixir de l'Acero per a fitxar per l'Sporting de Gijón, i va arribar a jugar en el Real Madrid i en la selecció espanyola.

El nucli de població es creà a partir de l'aparició de l'empresa siderúrgica, i el futbol aparegué al Port de Sagunt de la mà dels mariners vascos. El 1923 es creava l'Sporting Club, i després de la guerra civil, amb la nova llei que prohibia l'ús de modismes estrangers, el club passà a denominar-se Club deportivo Acero.

Per a celebrar el centenari, l'ajuntament de Sagunt col·laborarà amb el club en els actes corresponents, després del reconeixement i la felicitació per l'aniversari. De fet, la setmana passada va ser la XVIII Gala de l'Esport de Sagunt  va rebre el reconeixement corresponent a la trajectòria esportiva per la celebració del centenari. També cal remarcar el premi a la promoció de valors a través de l'esport que va rebre el CD Acero inclusiu, després d'uns anys de treball i il·lusió.

També s'ha volgut premiar la trajectòria de l'Acero des de la FFCV. Aquest passat cap de setmana va ser la 3a Jornada de la Segona Fase del Campionat d'Espanya sub-16 i sub-18 masculí, i des de la Federació de futbol de la Comunitat Valenciana van voler premiar al club deixant que es jugaren els partits corresponents a aquesta jornada en el Port de Sagunt.

Pel que fa a la rivalitat amb l'At. Saguntino, continua la mateixa dinàmica en els derbis.  Des de la creació dels clubs, hi ha una rivalitat important a la comarca. Enguany, els dos clubs competixen en el grup VI de Tercera Divisió i, en aquest moment de la temporada, l'At. Saguntino lluita per fer la promoció d'ascens mentre que l'Acero competix per aconseguir la salvació.

Una de les maneres més especials de celebrar el centenari per a l'Acero seria disputar un amistós amb l'Atlhetic Club. el club del Port de Sagunt comparteix els colors de l'equipació amb el club vasc per l'arribada de mariners vascos que hem comentat abans i, a més, la gestió de l'Acero intenta ser similar a la de l'Athletic. Des del club saben la dificultat de què el primer equip de Bilbao vinga a jugar, però no descarten que el filial o algun equip del futbol base vinguen per a celebrar el centenari.

Per últim, l'Acero ha sol·licitat a la Fábrica Nacional de Moneda i Timbre un segell per a la commemoració del centenari i, segons ens va poder comentar Fernando, tot apunta a què aquesta petició arribarà a bon "port".

Comentarios

volver arriba