Logo
Imprimir esta página
Reportajes | Lunes, 29 Marzo 2021 11:27

'Ontibàsket. Esport i Valors’: “El bàsquet ens ha donat més del que ens ha llevat”

'Ontibàsket. Esport i Valors’: “El bàsquet ens ha donat més del que ens ha llevat”

‘Històries amb sacrifici’. Els jugadors de l’equip junior Vondom són els protagonistes del 6é capítol de la sèrie que mostra els valors del Club Martínez Valls Bàsquet

Per a la RAE el sacrifici és l’acció o treball que una persona s’imposa a si mateixa per aconseguir o meréixer alguna cosa o per a beneficiar a algú. Per als jugadors del Vondom, l’equip junior autonòmic del Club Martínez Valls Bàsquet, el sacrifici és estar al 100% en una temporada en la qual juguen en una categoria nova.

“Per a mi el sacrifici és donar tot de tu mateix sempre” explica Eric Sosa, un dels jugadors del Vondom. En aquest mateix sentit, el seu company, Javier Micó, creu que el sacrifici té a veure amb els objectius que un mateix es posa, “perquè al cap i a la fi, competeixes amb tu mateix, i vas millorant a la vegada que ho fa també l’equip i tot el club”.

Però a més, aquesta temporada han hagut d’afegir les complicacions de la pandèmia i com explica, el jugador Mario Esparza,“el fet de parar quasi tres mesos ha fet que hàgem d’haver entrenat molt més, fins i tot, dissabte, per a tornar al ritme”.

Els jugadors dels equips juniors ronden els dèsset anys. Una edat on la vida social i estudiantil és molt complicada, i el sacrifici, per a ells, potser major. Així, altre dels membres d’aquest equip, David Sierra, admet que de vegades ha hagut de sacrificar “moments amb els meus amics o temps en la família”, encara que no diu amb llàstima ni penediment. I així coincideix també Mario quan pensa en la seua parella, i Eric, que en alguna ocasió recorda no ha pogut anar a alguna festa, per tenir algun partit l’endemà. I en l’àmbit més acadèmic, David explica com aquests dos últims anys el curs escolar ha sigut més exigent i ha hagut de fer un sacrifici major perquè no interferisca amb el bàsquet.

Però quan el treball agrada, quan el bàsquet recompensa, per a alguns el sacrifici no és tal. “Preferisc entrenar a qualsevol altra cosa”, defén Eric. I en la mateixa línia, Javi insisteix que per a ell el bàsquet és el més important. “Si em digueres que he sacrificat temps amb els amics, doncs per a mi no, perquè en el bàsquet tinc als meus amics. Tampoc he sacrificat temps d’estudis perquè si t’organitzes pots fer-ho. Així que què he sacrificat?, temps al llit?, hores veient una pel·lícula? Doncs això és el que he pogut sacrificar. Pense que el bàsquet ens ha donat més del que ens ha llevat” diu amb contundència.

VALORS

No hi ha èxit sense sacrifici i no hi ha esport, sense valors, i en la majoria de les ocasions, el sacrifici està lligat a altre, a l’esforç, però també a altres valors dels quals ja hem parlat com l’amistat o la diversió. “El missatge que transmet el bàsquet sempre, als més menuts i als més grans, és l’esforç, la dedicació, la constància” conten aquests jugadors, tot això mentre comparteixen riures i bromes entre ells, deixant clar el gran vincle que s’ha creat entre ells.

I si en el Club Martínez Valls Bàsquet els jugadors són importants, no ho són menys les seues famílies. Pares i mares que setmana a setmana també sacrifiquen molt per aquesta passió.

Sense ells admeten que no seria possible haver estat tants anys formant part del Club Martínez Valls Bàsquet i gaudint d’allò que els fa feliços. “Quan juguem fóra són ells qui ens porten fins al lloc, i a més ara, ni tan sols poden entrar a veure el partit per les restriccions als pavellons”.

I aquest sacrifici té un objectiu: continuar creixent i superant-se dins del món del bàsquet, com a jugadors i com a persones. Així, miren i es fixen, com és lògic, en els seus companys del club, els equips sènior. “En els entrenaments de l’equip d’EBA es fica molta canya, i a mi això m’agrada” diu Eric. A Mario també li agradaria estar algun dia ací, “requereix molt de sacrifici i esforç, més encara del que ja estem fent”.

 

Amb aquests objectius el sacrifici cobra sentit i, sobretot, dóna una satisfacció a aquests joves, que tenen clar que el bàsquet forma un part indispensable de la seua vida.

 

Comentarios

Te puede interesar

Lo último de Redacción

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.